Scratchkaart Kleuren

Dit is 1 van de basiskaartjes om kennis te maken met Scratch. Hier wordt in uitgelegd waar je alles kunt terugvinden. Eens je de basiskaartjes doornomen hebt, kan je verder naar iets moeilijkere. Veel succes!

Stap 1

Het begint allemaal links onder in beeld, zet je muis al klaar, want hier begint onze eerste stap! 1

Stap 2

Nu je de muis hier hebt staan, ga eens opzoek naar 'nieuwe sprite', zie je het ventje ernaast staan?

Stap 3

Gevonden? Prima :) Klik er maar op!

Stap 4

Er opent een scherm waar allerlei afbeeldingen instaan, kies maar een leuke afbeelding uit die je later gaat bewerken. Druk op de afbeelding en daarna op OK, of dubbelkik op de afbeelding, dat werkt ook. :)

Stap 5

Gekozen? Zie je dat er links in beeld iets is bijgekomen? Top, dan is het gelukt om een nieuwe afbeelding in te voegen!

Stap 6

Nu gaan we onze afbeelding een andere kleur proberen te geven, zie je ergens op het scherm 'uiterlijken' staan? Daar mag je op klikken.

TIPS

Foutje gemaakt en terug naar het de vorige afbeelding, of je afbeelding groter willen maken? Onderaan vind je 2 tips hoe je dit moet doen!

Stap 7

Nu je geklikt hebt op uiterlijken, zou je rechts in beeld de afbeelding moeten kunnen zien.

Stap 8

Als je een afbeelding wilt inkleuren, kan dit op verschillende manieren. Hier gaan we proberen om hele vlakken van kleur te veranderen, met het emmertje. Als je het emmertje hebt gevonden mag je er weer op klikken.

Stap 9

Na dat je op het emmertje geklikt hebt, gaan we een kleur in het emmertje steken, waarmee we de afbeeldingen gaan kunnen opvullen. Klik op een kleur die je mooi vindt.

Stap 10

Gebruik nu het emmertje op de afbeelding, en zie welke vlakken er van kleur veranderen. Als je een vlak van kleur ziet veranderen dat jij wil veranderen klik je en is het van kleur veranderd!

Stap 11

Nu gaan we nog onze oude afbeelding (de poes) die er al in stond proberen te verwijderen, kijk onder links in beeld en druk op verwijder.

Stap 12

Als 1 van de laatste stappen gaan we nog 2 afbeeldingen bijmaken met telkens een andere kleur, kopieer de afbeelding die je nu hebt veranderd 2 keer, en probeer zelf eens of je ze kan veranderen van kleur! Als je een afbeelding wilt selecteren, doe je dit door links onder op de afbeelding te klikken.

Stap 13

Gelukt om de verschillende afbeeldingen verschillende kleurtjes te geven? Super! Nu gaan we nog zorgen dat ze niet over elkaar komen. Ga naar he schermpje links boven, en pak de afbeelding die je van plaats wilt veranderen vast door de muis ingedrukt te houden. Hierna mag je ze slepen naar de plek waar je de afbeelding wilt plaatsen.

Als deze stappen gelukt zijn ben je al goed bezig! Proficiat, op naar de volgende opdracht? :)

TIPS